Fomatec Oy on metsäkoneen teräketjuhuoltoon ja lisävarustevalmistukseen erikoistunut yritys. Fomatec Oy:n kehittämä robotiikkaan pohjautuva teräketjun teroitusmenetelmä on alansa huippua ja olemme edelläkävijä teräketjuhuoltoyrityksenä kansainvälisesti. Yhtiö on perustettu vuonna 2011 metsäkoneurakoinnissa tarvittavien tuotteiden kehittämiseen ja palveluiden parantamiseksi. Käytännön metsätöissä kehittämämme tuotteet ja palvelut tehostavat metsäkoneurakointia ja säästävät siten asiakkaittemme aikaa ja selkeästi myös rahaa. Palvelut tuotetaan mahdollisimman ekologisesti ja toimillamme vähennämme niin meidän kuin asiakkaittemme hiilijalanjälkeä.

Fomatec Oy:n päätoimipaikka sijaitsee Suomessa, hyvien kulkuyhteyksien varrella Kuopiossa. Toimitiloissamme huollamme asiakkaidemme teräketjuja ja myymme meidän patentoitujamme metsäkonevarusteita.

Toiminta-ajatus

Missio

Menestymme tuottamalla innovatiivisia tuotteita ja palveluita, asiakkaidemme sekä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Ympäristöystävällisyys on toimintamme perustana.

Visio

Olemme hyvä yhteistyökumppani metsäalan palveluiden tuottajana.

Arvot

  • Asiakkaan liiketoiminnan tukeminen ja kehittäminen 
  • Uusien ratkaisujen etsiminen niin työtehoon, turvallisuuteen kuin ekologisuuteen 
  • Meille asiakas on yhteistyökumppani 
  • Sisukas ja nöyrä asennoituminen työhön 

Yhteistyökumppanit

Fomatec Oy:n palvelu ja teknologiankehitystä tehdään yhteistyössä hyvien toimittajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ekologiset ja luontoa säästävät toimintatavat ovat yhtiömme perusta, jolle rakennamme palvelu konseptiamme. Haastamme yhteistyökumppaneitamme sitoutumaan kestävään kehitykseen ja ekologisempaan liiketoimintaan. Olemme valmiita rakentamaan tämän pohjalta toimittajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa tuotteita ja toimintatapoja, jotka menestyvät globaalisessa kilpailussa.

Hyvällä yhteistyöllä ja osaamisella on mahdollisuudet rakentaa menestyksellinen tulevaisuus huomioiden tämän päivän vaatimukset kuten kiertotalouden, ekologisuuden ja hiilineutraalit tavoitteet näin rakennamme valoisemman tulevaisuuden seuraaville sukupolville.