Kotimaan myynti:
phone +358 45 1719 005
mail myynti(at)fomatec.fi
location Lumitie 1, 70700 Kuopio

Export:
phone +358 50 64277
mail sale(at)fomatec.fi

finnish english russian swedish german polish french spanish portuguese

Oikein käytettynä lajittelupankko säästää työajastasi 20 %

Fomatec-lajittelupankko on tehokas apuväline harvennushakkuun keräykseen ja lajitteluun. Pankon lajittelumekanismilla saadaan metsän sekapuulajikkeet eroteltua tehokkaasti.

Ennen keräyksen aloitusta lajittelumekanismin tolpat nostetaan pystyyn lajittelupankon nostolaipasta nosturin leualla. Lajittelutolppa lukittuu paikalleen ja lastaus voidaan aloittaa. Puutavara kerätään kahdessa vaiheessa; vähittäislajien keräys ja päätavaralajikkeen keräys.

Fomatec-lajittelupankkoa hyödynnetään vähittäislajien erottelussa siten, että kukin vähittäislajike kerätään omaan lokeroon tolppien väliin ja kuljetetaan kokoamispaikalle. Lajittelumekanismi pitää eri puutavaralajikkeet lokeroissaan myös purkamisen aikana, jolloin työskentely tehostuu entisestään.

Kun vähittäislajit on kerätty, lasketaan lajittelupankon tolpat ala-asentoon ja kerätään hakkuun pääpuutavaralajike. Mikäli lajittelumekanismin tolpille ei ole tarvetta, vastaa lajittelupankko ominaisuuksiltaan täysin normaalia pankkoa. Lajittelupankon osat piiloutuvat siististi pankkorakenteen sisään ja näin ollen ne eivät rasita kuormakapasiteettiä eikä tolpat ole tiellä kun niille ei ole käyttöä. Käytä puunkeräyksessä samaa työskentelytapaa, jolloin työstäsi tulee rutiininomaista sekä samalla tehokasta ja sujuvaa.